ОСТАННІ НОВИНИ

На Україну насувається негода зі снігом та ожеледицею

Ольга Денисяка

|

Упродовж 26-27 листопада на значній території України синоптики прогнозують сильні снігопади, ожеледь та пориви вітру. Про це повідомили в ДСНС України.

Напередодні в ДСНС відбулося засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. На ньому, зокрема, вирішили, що в регіонах, де прогнозується негода, буде організовано цілодобову роботу штабів для координації дій місцевих органів влади та підприємств, що залучатимуться до ліквідації наслідків несприятливих погодних умов.

Особлива увага спрямована на гарантування безпеки дорожнього руху та розчищення автошляхів від снігу. У разі загострення ситуації можливе прийняття рішень про обмеження руху транспорту, а також скасування регулярних перевезень за певними напрямками. Будуть підготовлені місця для тимчасових стоянок транзитного транспорту. На автошляхах у посиленому режимі працюватиме снігоочисна техніка та всі необхідні служби. За потреби будуть розгорнуті мобільні пункти незламності для допомоги водіям на автошляхах. 

На період погіршення погодних умов буде збільшено кількість патрулів для регулювання дорожнього руху та гарантування безпеки на автошляхах.

В Укргідрометцентрі 26-27 листопада в Україні прогнозують складні погодні умови. У східних, Дніпропетровській, Запорізькій і Херсонській областях значні дощі; у Кіровоградській, Полтавській і Сумській областях сильний мокрий сніг та дощ, ожеледь, в Одеській, Миколаївській, Черкаській, Київській та Чернігівській областях сильний сніг, хуртовини, пориви вітру 15-22 м/с, місцями, крім західних та східних областей, 25 м/с, в Одеській та Миколаївській області 28-30 м/с; у західних областях місцями невеликий сніг; вдень 27 листопада в Україні послаблення опадів та явищ. Температура в неділю вночі та вдень 0-5° морозу, у східних, південно-східних областях вночі 1-6° тепла, вдень 8-13°, в Криму до 16° тепла; у понеділок вночі 4-9° морозу, вдень 2-7° морозу, в південній частині та східних областях вночі та вдень від 4° морозу до 2° тепла. На дорогах країни ожеледиця.

Львівський регіональний центр з гідрометеорології повідомив, що по місту Львову 26 листопада на дорогах буде ожеледиця, вдень пориви північно-західного вітру 15 – 20 м/с. Мерія Львова закликає усіх зважати на прогноз та бути обачними. У разі виникнення будь-яких непередбачуваних ситуацій, прохання повідомляти на «Гарячу лінію» міста за номером 15-80.

За даними sinoptik, у Львові 26 листопада температура повітря становитиме  від – 1 до – 4 градусів. 

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *