ОСТАННІ НОВИНИ

Суд наклав арешт на майно Дубінського, його матері та ексдружини

Ольга Денисяка

|

Суд наклав арешт на майно народного депутата Олександра Дубінського, а також майно його матері та колишньої дружини. Про це йдеться в ухвалі суду.

Арешт наклали рішенням від 10 листопада за клопотанням прокурорів. 

За даними журналістів-розслідувачів Bihus.Info, ексжурналіст та нардеп від Слуги народу Олександр Дубінський і його родина протягом останніх кількох років стали власниками загалом 24 квартир, 17 автівок, двох будинків і 70 соток землі на загальну суму близько двох з половиною мільйонів доларів. Офіційні доходи родини при цьому не могли дозволити купівлю такої кількості майна. 

Як повідомляв Львівський портал, 1 листопада стало відомо, що правоохоронці проводять одночасні обшуки за місцем проживання нардепа Олександра Дубінського, у його приймальні, у приміщенні громадської організації, її керівника і засновників, а також в інших осіб, яких підозрюють в організації схеми перетину кордону для ухилянтів.

Того ж дня Державне бюро розслідувань опублікувало аудіодоказ у справі про незаконне переправлення чоловіка за кордон, у якій фігурує Дубінський.

Раніше нардепу Дубінському оголосили підозру у службовому підробленні документів задля виїзду за кордон. Під приводом супроводу батька на лікування наприкінці червня він покинув Україну і протягом місяця перебував в Іспанії, Італії та Хорватії. Відомо, що в цей час він зупинявся в люксових готелях.

Як відомо, у 2021 році США запровадили санкції проти нардепів Олександра Дубінського і Андрія Деркача. Їх звинуватили у втручанні у президентські вибори Сполучених Штатів 2020 року, зазначивши, що вони є «частиною пов’язаної з Росією мережі іноземного впливу».

За даними фактчекінгової платформи «Детектор Медіа», Олександро Дубінський  неодноразово поширював недостовірну та маніпулятивну інформацію, зокрема, про в.о. міністра охорони здоров’я України Уляну Супрун, яка зрештою подала на нього до суду. Через сюжет Дубінського також подав до суду на 1+1 й експрезидент Петро Порошенко.

Коли Порошенко виступив з ініціативою запровадити офіційно в армії привітання: «Слава Україні – Героям слава!», Дубінський заявив, що це нацистське вітання. Представників ОУН-УПА народний депутат також називав нацистами.

У 2019 році нардеп став фігурантом розслідування журналістів Bihus.info: Дубінський і його родина протягом останніх кількох років набули у власність загалом 24 квартир, 17 автівок, два будинки і 70 соток землі на загальну суму близько 2,5 млн доларів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *