ОСТАННІ НОВИНИ

У спільників Дубінського проводять обшуки щодо організації схеми виїзду ухилянтів

Ольга Денисяка

|

Правоохоронці проводять обшуки в спільників народного депутата Олександра Дубінського, якому закидають організацію схеми для «ухилянтів». Про обшуки повідомили в СБУ.

Правоохоронці традиційно не називають імені фігуранта, але hromadske з посиланням на джерело у правоохоронних органах повідомляє, що згаданий фігурант-депутат – це Олександр Дубінський.

За даними слідства, депутат у змові з іншими організував незаконний виїзд за кордон брата своєї цивільної дружини. Той намагався виїхати з території України до Молдови на машині.

Для перетину держкордону він надав документи, внесені в систему «Шлях» – витяг із розпорядження Київської обласної військової адміністрації про виїзд за межі України водіїв, що здійснюють перевезення для потреб ЗСУ та інших формувань.

Цей дозвіл чоловік отримав на замовлення Вишгородської районної військової адміністрації на підставі клопотання громадської організації «Медіаоборона». Сам «родич» пізніше засвідчив, що не обізнаний із діяльністю цієї громадської організації.

За даними слідства, насправді чоловік за вказівкою народного депутата мав прибути до Кишинева, де мав чекати подальших інструкцій щодо перегону особистого елітного авто депутата з автостоянки міжнародного аеропорту Кишинева до Відня.

СБУ вказує, що частину документів, необхідних для втечі «клієнтів» за межі України, депутат зберігав у свого колишнього помічника — депутата Київської обласної ради 8-го скликання, а також у свого близького родича.

Слідчі проводять обшуки за місцями роботи й проживання фігурантів схеми. Серед адрес проведення слідчих дій — офіс ГО, де розташована приймальня депутата.

Нагадаємо, зранку 1 листопада стало відомо, що до депутата Олександра Дубінського приходили з обшуками правоохоронці. Сам Дубінський у своєму Telegram заперечив проведення обшуків. Каже, дізнався про це під час ранкового тренування.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 15 та ч. 2 ст. 332 ККУ. Санкції цих статей передбачають покарання до 7 років за ґратами. Наразі триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину й притягнення винних до відповідальності.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *