ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині засудили росіянина-пропагандиста

Наталя Дуляба

|

Громадянин РФ, який тривалий час живе на Львівщині, отримав більше 5 років тюрми за поширення російської пропаганди. Про це Львівському порталу повідомили в обласному управлінні СБУ.

Росіянин, який тривалий час мешкає на Львівщині, під час повномасштабного вторгнення РФ взявся активно поширювати пропагандистські наративи Кремля та підтримувати країну-агресора.

В забороненій соцмережі «Однокласники» він публічно виправдовував злочинні дії російської армії та закликав до змін меж територій України. Зловмисник поширював наративи ворога, зокрема, що «Маріуполь – російське місто, а в Україні героями стали бандити та нацисти».

Крім того, пропагандист постив дискримінаційні матеріали, які принижують честь та гідність українців, а також різних національних меншин. Як додають в прокуратурі Львівщини, він також возвеличував російського президента Владіміра Путіна.

Суд виніс вирок іноземцю – 5 років і 3 місяці позбавлення волі. Засудили його за такими статтями Кримінального кодексу:

  • ч.1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
  • ч.2, ч.3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників);
  • ч.1 ст. 161 (умисні дії спрямовані на розпалювання расової, національної, регіональної ворожнечі, на приниження національної честі та гідності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками).

Вирок суду набирає законної сили після закінчення строку апеляційного оскарження.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *