ОСТАННІ НОВИНИ

Верховна Рада звернулась до польського парламенту щодо блокування кордонів

Маркіян Рой

|

Верховна Рада звернулася до нових Сейму і Сенату Польщі, у якому закликала парламентарів невідкладно знайти шляхи виходу із ситуації, що склалася на українсько-польському кордоні. Про це повідомили на сайті Верховної ради.

«Нам надзвичайно важить добросусідство у відносинах України та Польщі в умовах надзвичайно важкої соціально-економічної ситуації в нашій країні, спричиненої знищенням або пошкодженням значної частини промислового потенціалу України внаслідок повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну», – йдеться в пояснювальній записці до проєкту постанови.

Однак, зазначають депутати, ситуація ускладнилася у зв’язку з блокуванням пунктів пропуску на українсько-польському кордоні.

«Блокування руху товарів через кордон неминуче призведе до погіршення і так складної соціально-економічної ситуації в Україні, ускладнить можливості відновлення економіки нашої країни», –йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 6 листопада польські перевізники почали блокувати проїзд вантажівок із українською продукцією через кордон, бо їм не подобається конкуренція, що виникла після лібералізації міжнародних перевезень між Україною та країнами ЄС. Дещо згодом вони висловили три головні свої вимоги.

Згодом стало відомо, що Польські перевізники, не лише необґрунтовано блокують пункти перетину на кордоні з Україною, а й всупереч обіцянкам блокують цистерни з паливом та гуманітарну допомогу допомогу Україні.

Також повідомлялось, що перед пунктом пропуску «Дорогуськ – Ягодин» помер український водій, вантажівка якого не могла в’їхати в Україну кілька днів.

Через таку поведінку Євросоюз може вдатись до каральних заходів щодо Польщі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *