В Україну завезли отруйні мандарини

Наталя Дуляба

|

У мандаринах, які привезли з Греції, виявили перевищення вмісту пестицидів. Про це Львівському порталу повідомили у Держпродспоживслужбі Львівщини.

Партію мандарин експортували з Греції через Єгипет (експортер – DROSERO TRADE S.M. P.C., Giannitsa). Фірма-отримувач – ТОВ «Фудком», фрукти доставили у село Мартусівка Київської області.

Під час лабораторної перевірки фахівці виявили у цих мандаринах диметоат – шкідливий пестицид. Відповідну інформацію подали у Систему швидкого реагування харчових продуктів та кормів 20 листопада.

Всі підприємці, які могли отримати мандарини саме з цієї партії, повинні негайно вилучити їх із продажу.

Якщо ж самі споживачі виявлять у продажі цю та іншу невідповідну продукцію, слід негайно повідомити за телефоном: (032) 252-69-29 або звернутись до територіальних відділів Головне управління Держпродспоживслужби у Львівській області.

Як відомо, диметоат – це органофосфатний інсектицид та акарицид, який застосовують у боротьбі зі шкідниками, зокрема у сільському господарстві. При потраплянні цього пестициду в організм у людини можуть виникнути діарея, нудота, підвищена пітливість, утруднене дихання, також може погіршитись зір.

При тривалому потраплянні в людський організм диметоат може провокувати навіть погіршення пам’яті та концентрації, проблеми з мовленням та розлад серцево-судинної системи.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *