ОСТАННІ НОВИНИ

США скоротили поставки снарядів в Україну на 30%, – ЗМІ

Ольга Денисяка

|

США скоротили поставки життєво необхідних снарядів Україні стандарту НАТО «більш ніж на 30%» з початку війни Ізраїлю проти ХАМАС в Газі минулого місяця, повідомляє Українська правда. 

«155-мм артилерійські снаряди є, мабуть, найважливішими боєприпасами для України в її боротьбі з російськими військами, і деякі американські запаси, які призначалися для українських військ, були перенаправлені до Ізраїлю», – йдеться в повідомленні.

Протягом останніх тижнів американські посадовці неодноразово заявляли, що постачання зброї Ізраїлю не матиме жодного впливу на війну в Україні.

«Вони (американські чиновники) говорили нам, що це не вплине на зобов’язання (з боку США), але це вплинуло», – зазначив неназваний український чиновник.

Чиновник, який говорив зі ЗМІ на умовах анонімності, сказав, що поставки цих життєво необхідних артилерійських снарядів складають « близько 60 – 70% від загального обсягу поставок в Україну».

Високопоставлений представник американського оборонного відомства, однак, заявив ABC News, що скорочення боєприпасів не має  абсолютно ніякого відношення до того, що відбувається в Газі».

За його словами, пакети президентських повноважень щодо скорочення озброєнь « починають готуватися за кілька тижнів до того, тому немає ніякого зв’язку між тим, що відбувається в Газі, і тим, що відбувається в Україні».

У той же час під час свого візиту в Україну очільник Пентагону Ллойд Остін оголосив про новий пакет безпекової допомоги Україні на суму $100 мільйонів, який включає в себе невизначену кількість 155-мм артилерійських снарядів, що відповідають стандартам НАТО.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *