ОСТАННІ НОВИНИ

До України повернули підлітка, якого викрала Росія

Маркіян Рой

|

У неділю, 19 листопада, до України повернули ще одного підлітка, якого росіяни викрали з тимчасово окупованої території. Про це повідомив керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак.

Ще в 16 років Богдана Єрмохіна окупанти вивезли з Маріуполя до Московської області. Хлопець звернувся до президента України з проханням допомогти йому виїхати з Росії. В Україні на повернення юнака чекала рідна сестра.

«Ми були у постійній комунікації з Богданом і він вже в Україні, поруч зі своєю сестрою. Злагоджена робота команди Офісу та Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Дмитра Лубінця», – йдеться в повідомленні.

За словами Дмитра Лубінця, повернення відбулося у взаємодії з Державою Катар, ЮНІСЕФ, Посольством України в Білорусі за результатами перемовин з російською стороною.

«Це був тернистий шлях. Богдан пережив багато, перебуваючи в рф, але попри все він хотів бути вдома! Сьогодні його бажання здійснилося. Я впевнений, що своє 18-річчя Богдан не забуде ніколи!», –  повідомив уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець.

Нагадуємо, що в разі порушення прав, незаконного переміщення чи депортації можна звернутися до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини за телефонами 0800501720 та 0442997408, а також сповістити електронною поштою: [email protected].

Зазначимо, що за офіційними даними правоохоронців станом на 8 версня росіяни депортували або насильно вивезли з України 19 546 дітей. Втім реальна кількість може сягати і до 300 тисяч дітей.

Нагадаємо, Міжнародний кримінальний суд в Гаазі видав ордер на арешт президента РФ Владіміра Путіна як підозрюваного у незаконній депортації дітей з України. Це означає, що за межами Росії, у 123 країнах МКС, його мають заарештувати та передати до суду.

Разом із диктатором у справі фігурує й уповноважена з прав дитини РФ Марія Львова-Бєлова. Міжнародний кримінальний суд також видав ордер на її арешт.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *