ОСТАННІ НОВИНИ

Україна ввела санкції проти Табачника, Азарова і Царьова

Наталя Дуляба

|

Президент України ввів у дію рішення РНБО, яким накладено санкції проти низки фізичних осіб, серед них – проросійські одіозні політики Дмитро Табачник, Микола Азаров та Олег Царьов. Про це йдеться у відповідному указі від 18 листопада.

Рада національної безпеки та оборони України 18 листопада вирішила застосувати персональні санкції проти восьми фізичних осіб на 10 років.

У списку – ексміністр освіти України Дмитро Табачник, який допомагає росіянам в окупованих південних регіонах, прем’єра часів Януковича Микола Азаров, якого теж обвинувачують у держзраді, гауляйтер Криму Сергій Аксьонов, ватажок так званої «ЛНР» Леонід Пасічник, проросійський політик і так званий «спікер парламенту» фейкової Новоросії Олег Царьов.

Рішення РНБО про введення санкцій проти вищезгаданих осіб президент Володимир Зеленський ввів у дію того ж дня.

Також рішенням №759 глава держави запровадив санкції на 5 років ще проти низки фізичних та юридичних осіб.

Керівник Центру протидії корупції Віталій Шабунін додав, що його організація разом із іншими активістами домагались введення санкцій проти Азарова, Табачника й Царьова ще з літа. Наступним кроком має стати конфіскація їхніх активів.

«Раніше чи пізніше справедливість наздожене кожного, хто працював проти України: чи то Дубінського, чи то Азарова», – наголосив Віталій Шабунін.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *