ОСТАННІ НОВИНИ

Фінансував «Росгвардію»: Царьов отримав нову підозру

Наталя Дуляба

|

Проросійському політику й сепаратисту Олегу Царьову, обвинуваченому у державній зраді, оголосили нову підозру – за фінансування «Росгвардії». Про це Львівському порталу повідомили в Офісі генпрокурора України.

Самого імені правоохоронці не називають, проте за описом та опублікованим фото можна розпізнати народного депутата України V–VII скликань та колишнього члена забороненої Партії регіонів Олега Царьова.

За даними слідства, у 2014 році фігурант виїхав у Росію і зараз активно співпрацює з військово-політичним керівництвом держави-агресора з метою нанесення шкоди обороноздатності України. Для збору інформації використовує свої знайомства та зв’язки в країні.

Правоохоронці здобули докази фінансування Царьовим збройних формувань окупаційної влади на території Криму. Він мав там нерухомість та низку підприємств, а після анексії півострова зареєстрував їх за російським законодавством та найняв військових «Росгвардії» для охорони.

«Встановлено факти грошових переказів за охорону належних йому музею-садиби та санаторію у м. Ялта. Їх переведено на рахунки “федерального державного унітарного підприємства «Охорона» федеральної служби військ Національної гвардії РФ”. Фактично підозрюваний фінансує окупаційні війська держави-агресора в українському Криму», – йдеться у повідомленні.

За це Олега Царьова підозрюють у фінансуванні дій, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України (ч. 3 ст. 110-2 ККУ).

Раніше Царьову вже оголосили підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, колабораційній діяльності та державній зраді.

У травні 2022 року суд заочно виніс перший вирок Олегу Царьову за публічні заклики до зміни меж території та державного кордону України та до насильницької зміни конституційного ладу (ч. 2 ст. 110, ч. 3 ст. 109 ККУ). За це проросійський політик отримав 12 років тюрми.

Додамо, що Олег Царьов є не лише проросійським політиком, а й сепаратистом. Втікши у 2014 році з України, став так званим «спікером парламенту» фейкової Новоросії – об’єднання підконтрольних РФ угрупувань «ДНР» і «ЛНР».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *