ОСТАННІ НОВИНИ

Ірина Фаріон відреагувала на своє звільнення: готує позов до суду

Маркіян Рой

|

Колишня нардепка та викладачка Ірина Фаріон планує оскаржити у суді своє звільнення з посади викладачки кафедри української мови Національного університету «Львівська політехніка».  Про це вона повідомила у своєму Telegram-каналі.

«Звільнення без жодного підпису. Це щось нове у трудовому праві. Які ж дуже маленькі стали враз ті, що працюють у великих стінах Політехніки, яку освятили свого часу життям своїм Степан Бандера і Роман Шухевич, Катерина Зарицька і Остап Мащак, Петро Франко і Степан Чарнецький», – написала Ірина Фаріон.

Мовознавиця також подякувала колегам за роки співпраці та заявила, що готує позов до суду.

«До перемоги, панове! Все тільки розпочинається, бо кожен фініш – це по суті старт. Готую позов до суду», – додала мовознавиця.

Раніше 15 листопада Національний університет «Львівська Політехніка» звільнив Фаріон з посади професорки кафедри української мови на тлі її звинувачень у бік військових в тому, що вони спілкуються російською мовою.

За даними ЗМІ, приводом звільнення мовознавиці стало порушення 41 статті Кодексу законів про працю: вчинення працівником, який виконує виховні функції, аморального проступку, не сумісного з продовженням даної роботи.

Нагадаємо, мовознавиця й ексдепутатка Ірина Фаріон в інтерв’ю Яніні Соколовій сказала, що не вважає українцями тих військових, які розмовляють російською мовою, зокрема йшлося й про бійців «Азову» та 3 окремої штурмової бригади. Ця заява викликала суспільне обурення, в тому числі й поміж військовослужбовців.

Згодом студенти «Львівської політехніки» вийшли на пікет з вимогою звільнити Ірину Фаріон. Своєю чергою, Міносвіти підтримало позицію студентів щодо мовного скандалу з Фаріон.

Також 15 листопада стало відомо,  що Служба безпеки України відкрила кримінальну справу проти мовознавиці та колишньої народної депутатки. Наразі слідчі проводять експертизи скандальних висловлювань та публікацій, а також епізод з оприлюдненням листа від студента з окупованого Криму.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *