ОСТАННІ НОВИНИ

Ірину Фаріон звільнили з «Львівської політехніки»

Маркіян Рой

|

Ірину Фаріон звільнили з посади професорки Національного університету «Львівська політехніка» після мовного скандалу. Цю інформацію підтвердив міністр освіти України Оксен Лісовий.

Зі слів міністра, наказ про звільнення професорки «Львівської політехніки» Ірини Фаріон вже підписано ректором.

«Львівська політехніка звільнила Фаріон. Відповідний наказ вже підписано ректором. Студенти були, є і завжди будуть потужним рушієм змін та трансформацій», – написав міністр.

За даними ЗМІ, приводом звільнення мовознавиці стало порушення 41 статті Кодексу законів про працю: вчинення працівником, який виконує виховні функції, аморального проступку, не сумісного з продовженням даної роботи.

Фото з мережі

У «Львівській політехніці» офіційно підтвердили звільнення Ірини Фаріон.

Нагадаємо, мовознавиця й ексдепутатка Ірина Фаріон в інтерв’ю Яніні Соколовій сказала, що не вважає українцями тих військових, які розмовляють російською мовою, зокрема йшлося й про бійців «Азову» та 3 окремої штурмової бригади. Ця заява викликала суспільне обурення, в тому числі й поміж військовослужбовців.

Згодом студенти «Львівської політехніки» вийшли на пікет з вимогою звільнити Ірину Фаріон. Своєю чергою, Міносвіти підтримало позицію студентів щодо мовного скандалу з Фаріон.

Також 15 листопада стало відомо,  що Служба безпеки України відкрила кримінальну справу проти мовознавиці та колишньої народної депутатки. Наразі слідчі проводять експертизи скандальних висловлювань та публікацій, а також епізод з оприлюдненням листа від студента з окупованого Криму.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: РБК-Україна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *