ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’яни вийшли на мітинг проти розтрат бюджету під час війни

Андрій Котенський

|

У суботу, 9 вересня, кілька десятків львів’ян вийшли на одиночні пікети під Львівську обласну військову адміністрацію. Люди виступили проти некритичних витрат з бюджету під час війни. Про це повідомив відомий львівський волонтер та громадський діяч Святослав Літинський.

За його словами, громадяни намагаються достукатись до всіх гілок влади через військову адміністрацію про загрозливість ситуації з некритичними витратами.

Очікується, якщо на Львівщині й надалі витрачатимуть кошти на непотрібні проєкти під час війни то громадяни повторно зберуться на пікет у п’ятницю, 15 вересня.

«В час мого одиночного пікету прийшло ще біля 60 осіб і теж влаштували свої одиночні пікети. Багато людей повідомило, що теж мають намір в наступну п’ятницю вийти на пікет, якщо не буде змін. Обговорювали як збільшити фінансування армії – переказувати частину прибутку місцевих бюджетів у спец фонд державного бюджету для фінансування армії – реверсної дотації», – заявив Святослав Літинський.

Він також повідомив, що здоровий глузд переміг в одному з тендерів – Львівської обласної державної адміністрації, яка скасувала тендер на побудову лижеролерної траси.

Нагадаємо, що Святослав Літинський раніше закликав державу обмежити некритичні витрати в час війни для підвищення обороноздатності України. Відповідну петицію він створив на сайті Кабінету міністрів України.

Петиція зібрала необхідні 25 тисяч підписів, а відтак її має розглянути Кабмін.

Як відомо, підписанти вимагають:

  • Ухвалити відповідні рішення та відкласти всі некритичні витрати на період після війни.
  • Всі вивільнені гроші скерувати на безпосередні оборонні потреби.
  • Відкриті закупівлі і прозора, відкрита звітність за перерозподіленими сумами.

Фото: Дарія Гірна

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *