ОСТАННІ НОВИНИ

На бойове чергування стали додаткові системи ППО NASAMS, – Зеленський

Наталя Дуляба

|

Додаткові системи протиповітряної оборони NASAMS вже вийшли на бойове чергування в Україні. Про це 7 листопада повідомив президент Володимир Зеленський.

«Провів щоденний селектор. Отримав звіти про надходження боєприпасів, техніки та обладнання за останню добу. На бойове чергування стали додаткові системи NASAMS від партнерів. Вчасне підсилення нашої ППО до зими», – сповістив він.

Також на нараді йшлося про ситуацію на фронті, дані розвідки про події на тимчасово окупованих територіях та в Чорноморському регіоні, контррозвідувальні заходи СБУ.

Зазначимо, що NASAMS – пересувний зенітний ракетний комплекс середньої дальності. Розробка норвезької компанії Norwegian Kongsberg і американської Raytheon.

ЗРК NASAMS ефективний у протидії крилатим ракетам. Здатний знищувати ворожі цілі на висоті до 16 км та відстані 30 км. Час залпу батареї всім боєкомплектом – не більше 12 секунд.

Перші системи протиповітряної оборони NASAMS та Aspide приїхали в Україну на початку листопада 2022 року. Загалом США збираються передати Україні 8 систем NASAMS.

На початку грудня 2022-го американська компанія Raytheon Technologies отримала контракт на 1,2 мільярда доларів на закупівлю систем протиповітряної оборони NASAMS для України.

Українські військові, які працюють на цих системах, відзначають їхню високу ефективність.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *