ОСТАННІ НОВИНИ

На кордоні з Польщею затримали контрабанду портативних Wi-Fi роутерів

Наталя Дуляба

|

46-річний мешканець Сум намагався потайки завезти з Польщі партію портативних Wi-Fi роутерів більше ніж на 300 тисяч грн. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської митниці.

Випадок стався 31 жовтня у пункті пропуску «Краківець – Корчова», куди на автомобілі Mercedes-Benz прибув 46-річний житель міста Суми. Він обрав смугу спрощеного митного контролю «зелений коридор», чим вказав на відсутність товарів, які потребують обов’язкового декларування.

Втім під час огляду транспортного засобу митники контрабанду – 30 комплектів Wi-Fi роутерів. Вартість товару оцінили орієнтовно у 320 тисяч грн. Його вилучили.

За цим фактом складено адмінпротокол за ч.2 ст. 471 Митного кодексу України (недекларування товарів, що переміщуються через митний кордон України громадянами). Санкція статті передбачає штраф розміром 30% від вартості контрабандних товарів.

Крапку в цій історії поставить суд.

Нагадаємо, підготовку до можливих нових блекаутів в Україні митники почали фіксувати ще з кінця серпня, коли на кордоні з Польщею стали затримувати контрабанду зарядних станцій EcoFlow та Bluetti.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Львівська митниця

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *