ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині знову затримали контрабанду зарядних станцій

Наталя Дуляба

|

Житель Чернігівщини намагався потайки ввезти із Польщі зарядні станції EcoFlow та Bluetti, які торік були популярними в Україні під час блекаутів. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської митниці.

Випадок стався днями у пункті пропуску «Краківець – Корчова». Сюди із Польщі на мікроавтобусі Mercedes прибув 29-річний мешканець Чернігівської області.

У митній декларації він вказав, що перевозить лише особисті речі, однак під час огляду в автомобілі виявили контрабанду зарядних станцій. Чоловік хотів нелегально ввезти в Україну нові станції EcoFlow та Bluetti, їхню вартість оцінюють орієнтовно у 900 тисяч грн.

За цим фактом склали адмінпротокол ч.2 ст.471 Митного кодексу України (недекларування товарів, що переміщуються через митний кордон України). Санкція статті передбачає штраф розміром 30% від вартості контрабандних товарів.

Крапку у цій справі поставить суд.

Нагадаємо, це вже не перший випадок за останній місяць, коли на кордоні з Польщею виявляють контрабанду саме таких зарядних станцій. 16 серпня у пункті пропуску «Угринів – Долгобичув» затримали жительку Волині із EcoFlow.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Львівська митниця

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *