ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині затримали контрабанду зарядних станцій EcoFlow

Наталя Дуляба

|

Жителька Волині намагалась потайки ввезти з Польщі 14 зарядних станцій EcoFlow, які були популярними в Україні торік під час блекаутів. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської митниці.

Випадок стався у середу вранці, 16 серпня, у пункті пропуску «Угринів – Долгобичув». Сюди із Польщі на автомобілі прибула 30-річна жителька міста Любомль Волинської області.

Для проходження митного контролю водійка обрала смугу «зелений коридор», чим заявила, що не везе товари, які підлягають обов’язковому декларуванню та оподаткуванню.

Однак під час огляду авто митники виявили контрабанду – 14 зарядних станцій EcoFlow. Їхню вартість оцінюють у понад 355 тисяч грн, а ця сума перевищує неоподатковувану норму переміщення через митний кордон України.

Зарядна станція EcoFlow, фото умовне

За цим фактом склали адмінпротокол ч.2 ст.471 Митного кодексу України (недекларування товарів, що переміщуються через митний кордон України). Санкція статті передбачає штраф розміром 30% від вартості контрабандних товарів.

Крапку у цій справі поставить суд.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *