ОСТАННІ НОВИНИ

Російський шпигун встановив приховані вебкамери на дорогах у Запоріжжі

Наталя Дуляба

|

Спецслужби викрили і затримали російського агента, який на замовлення ФСБ встановлював у Запоріжжі приховані вебкамери на дорогах, аби стежити за переміщенням Збройних Сил України. Про це Львівському порталу повідомили у Службі безпеки України.

Йдеться про мешканця Запоріжжя, який за гроші шпигував на користь Росії. Він збирав розвіддані про маршрути руху, кількість техніки і військових Сил оборони, які відправлялися на передову. Для цього зрадник встановив уздовж основних доріг регіону власні приховані вебкамери.

У зоні особливої уваги РФ були колони важкої бронетехніки та артилерії ЗСУ, які залучені до контрнаступальних операцій на півдні України. Агент встановив вебкамери у локаціях, на які йому вказав «куратор» з ФСБ, за що отримав на банківську картку 30 тисяч грн.

«Після встановлення вебкамери мали здійснювати безперервну онлайн-трансляцію автомобільного трафіку з наданням віддаленого доступу кадровим співробітникам ФСБ», – йдеться у повідомленні.

З’ясувавши, що російський агент встановлює приховані вебкамери на дорогах, СБУ відразу їх виявила й деактивувала. Відтак ворог не зміг отримати розвідувальні дані.

Одним із перших завдань цього зрадника був збір відомостей про обласне управління СБУ. Саме під час цієї «роботи» він потрапив у поле зору внутрішньої безпеки та контррозвідки української спецслужби.

Спіймали зрадника на «гарячому», коли він здійснював технічну перевірку однієї з вебкамер.

Встановлено, що мешканець Запоріжжя сам наприкінці вересня цього року дистанційно вийшов на адміністратора прокремлівського Telegram-каналу і запропонував йому свою допомогу у війні проти України.

Після отримання «пропозиції» адміністратор російського інтернет-ресурсу вивів чоловіка на зв’язок через месенджер з представником ФСБ.

Російському шпигуну оголосили підозру у державній зраді (ч.2 ст.111 Кримінального кодексу України). Йому загрожує довічне ув’язнення.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *