ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові започатковують стрілецькі змагання серед школярів

Наталя Дуляба

|

У Львові запроваджують змагання зі стрільби серед учнів – шкільні стрілецькі ліги. Про це 29 жовтня повідомив міський голова Андрій Садовий.

«Є дуже цікава ініціатива. Ми хочемо почати по школах, районах змагання зі стрільби з різних видів зброї, а потім – такі загальноміські змагання. Чому це важливо? Бо коли ти стріляєш, ти маєш драйв усередині, і це важливо. Ворог повинен знати, що всі ми – хлопці, дівчата, чоловіки, жінки – готові битися за нашу державу. Це наш обов’язок. Думаю, дітям це сподобається», – відзначив він.

Такі стрілецькі змагання у Львові розпочнуть по завершенню осінніх канікул. Таким чином всі школярі вмітимуть стріляти, а кращі отримають відзнаки.

Нагадаємо, навесні у Львові на вул. Замкненій відкрили перший центр військово-патріотичного виховання, спортивної підготовки та самозахисту «Звитяга». У першій половині дня тут викладають предмет «Захист України» для старшокласників, а в другій половині заклад є відкритим для всіх охочих.

Згодом цей проєкт розширили на школи. Загалом у Львові планують відкрити 12 центрів національно-патріотичного виховання (по два у кожному районі). Зараз запрацювали перші кілька з них.

Крім того, у серпні на вул. Лисенка, що в Личаківському районі, почали будувати триповерховий муніципальний тир. Приватний інвестор вкладе у нього 80 млн грн, а місто зі свого боку лише закупить необхідне обладнання. Відкрити заклад планують у 2024 році.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *