ОСТАННІ НОВИНИ

На Сихові відкрили центр національно-патріотичного виховання школярів

Наталя Дуляба

|

На Сихові відкрили центр національно-патріотичного виховання, де школярі зі всього району навчатимуться надавати домедичну допомогу, поводженню зі зброєю й стрільбі. Про це повідомив керівник управління освіти Львівської міськради Андрій Закалюк.

«Центр національно-патріотичного виховання складається з кабінетів домедичної і тактичної підготовки та тиру. Всі приміщення мають сучасне військове обладнання: зброю, медичні манекени, макети сучасної зброї, амуніцію, електронний тир. А викладатимуть тут люди із військовим досвідом», – відзначив посадовець.

Такий центр для школярів на Сихові, як відомо, відкрили на базі однієї зі шкіл. Найближчим часом сучасні центри національно-патріотичного виховання збираються створити при п’ятьох школах у Львові. Як пояснює Андрій Закалюк, завдяки цьому тепер вдасться осучаснити й зробити більш актуальним предмет «захист України» для старшокласників.

«Уже з вересня захист України у нашому місті викладатимуть по-новому. Замість звичних уроків по 45 хвилин, наші учні матимуть повноцінні 8-годинні модульні навчання з предмету у центрах національно-патріотичного виховання», – підкреслив керівник міського управлінні освіти.

Як додають у пресслужбі Львівської міськради, облаштування одного такого центру національно-патріотичного виховання обходиться орієнтовно у 2 млн грн. Таким чином місто інвестує у фахову військову підготовку школярів та у якісні знання з домедичної допомоги.

Першими враженнями від відкритого на Сихові центру національно-патріотичного виховання поділилась 11-класниця Анна Скляр:

«В 10 класі в нас почався предмет «Захист України», вважаю, що зараз це один з найважливіших предметів. Перші заняття нам розповідали техніку безпеки, яка є зброя, стрільба та всі інші базові знання, а пізніше ми вже перейшли до практики: розбір автомата, стрільба в тирі, домедична допомога. Всі дівчата нашого класу вивчають програму хлопців, бо ми вважаємо, що стріляти повинні вміти всі. Характерно, що більшість дівчат дуже добре стріляє і навіть в майбутньому хоче йти навчатись в сфері поліції чи сухопутних військ.

Мені дуже подобається цей центр, сподобались всі заняття, які тут можна спробувати. Я і стріляла в звичайному та електронному тирах, і розбирала автомат, і міни шукала. Все дуже цікаве і заохочує дітей до навчання».

Нагадаємо, перший центр військово-патріотичного виховання, спортивної підготовки та самозахисту «Звитяга» у Львові запрацював на вул. Замкненій ще у травні.

У першій половині дня тут викладатимуть предмет «Захист України» для старшокласників, а в другій половині заклад є відкритим для всіх охочих.

Загалом при школах у Львові планують відкрити 12 центрів національно-патріотичного виховання (по два у кожному районі). Зараз запрацювали вже два з них, до жовтня відкриють ще п’ять.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *