ОСТАННІ НОВИНИ

Чому у Львові не звільнили водія автобуса, що втік від військового з інвалідністю

Андрій Котенський

|

Водія автобусного маршруту №29, який поїхав зі зупинки не підібравши військового із інвалідністю, покарали доганою та зняли премію за жовтень. Проте його не звільнили через те, що водій не побачив вчасно пасажира на зупинці. Про це повідомив  керівник управління транспорту Львова Орест Олеськів.

За словами посадовця, він особисто зустрівся із водієм, який запевняє, що не побачив військового на зупинці.

«У серпні, коли водій автобуса №53 грубо виштовхав із салону та накричав на молоду дівчину, ми звільнили цього водія без дискусій. У цьому випадку є допис – дуже емоційний, після якого хочеться не те що звільнити цього водія, а покарати фізично – я читаю коментарі та бачу їх. Але цього разу я розмовляв з водієм. Він не бачив чоловіка на зупинці. Водій почав рух, і лише після цього люди в салоні почали кричати, аби він зупинивсяв, бо на зупинці – людина без кінцівки. Та водій уже почав маневр і створював аварійність на дорозі – перед ним стояло кілька інших автобусів. Маю підтверджуюче відео з камер спостереження», – повідомив Орест Олеськів.

Керівник управління зазначив, що водій мав би вчинити по-іншому та спокійно пояснити пасажирам свої дії, чому він не зміг зупинити рух автобуса. Тому покарання – адміністративне у вигляді догани та зняття премії. Якщо подібні дії водія повторяться, тоді його звільнять.

«Чи говорить він правду, що не бачив чоловіка на зупинці – можливо. Чи мав він спокійно пояснити пасажирам, що відбулось і чому він не міг зупинитися, – однозначно. Тоді б, може, й цієї ситуації не виникло. Тому в цьому випадку ми вирішили покарати водія фінансово. Як керівник управління транспорту я щиро перепрошую у того чоловіка на зупинці. Але звільняти водія у цьому разі ми не можемо. У нього є догана і розуміння, у чому він провинився», – пояснив Орест Олеськів.

Раніше Львівський портал повідомляв, що у Львові водій автобуса не впустив у салон військового з інвалідністю.

Нагадаємо також, це не перший подібний випадок у Львові за останні кілька місяців. У серпні водій маршрутки №53 (перевізник – компанія «Успіх БМ») із нецензурною лайкою вигнав пасажирку, яка хотіла скористатись «ЛеоКартом» (е-квиток).

Після резонансу, який викликав цей інцидент у громаді, у мерії Львова заявили, що цей водій більше не буде працювати на міських маршрутах.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *