ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’янина затримали за продаж довідок про інвалідність

Маркіян Рой

|

Правоохоронці затримали 54-річного львів’янина за організацію переправлення чоловіків за кордон у статусі інваліда. Чоловік підробляв довідки медико-соціальної експертної комісії та пенсійні посвідчення. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

За даними слідства, підозрюваний під час дії воєнного стану сприяв у незаконному перетині державного кордону України. За грошову винагороду він виготовив та в подальшому збув військовозобов’язаному пакет фіктивних документів. Зокрема, довідку з акта огляду медико-соціальною експертною комісією та пенсійне посвідчення.

В останніх містились завідомо недостовірні відомості щодо отримання відповідної групи інвалідності. Це надавало чоловіку право безперешкодного перетину кордону.

Свої послуги він оцінив у 500 доларів США за пакет документів. «Майстерню» з виготовлення підробок фігурант облаштував у себе вдома.

За даними Нацполіції, чоловік на замовлення виготовляв документи державних установ з голографічними елементами та гербовими печатками, зокрема і документи системи МВС України.

За результатами проведених обшуків було вилучено пристрій для виготовлення печаток, печатки, принтери, ноутбуки та інші речові докази.

Затриманому повідомили про підозру за організацію незаконного переправлення осіб через державний кордон України та підроблення офіційних документів (ч. 3 ст. 332, ч. 3 ст. 358 ККУ).

Чоловіку загрожує до дев’яти років позбавлення волі.

Слідчі дії тривають, встановлюються інші причетні особи.

За клопотанням прокурора, суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *