ОСТАННІ НОВИНИ

У Маріуполі виявили нове стихійне поховання

Наталя Дуляба

|

Посеред парку у Маріуполі виявили нове стихійне поховання. Про це Львівському порталу повідомили у Маріупольській міській раді.

На нове стихійне поховання натрапили російські будівельники просто посеред Приморського парку. На скільки воно могил, у мерії Маріуполя не уточняють, але судячи з опублікованого фото, йдеться принаймні про одну.

На таблиці вказано, що на цьому місці похоронена 72-річна жінка, якої не стало 21 березня 2022 року. Саме навесні 2022-го російські війська нещадно обстрілювали місто, масово руйнуючи його.

«Таких стихійних поховань сотні по всьому місту, адже люди ховали вбитих сусідів, знайомих чи родичів прямо у дворах чи парках. Тисячі загиблих залишилися під руїнами, тисячі поховані в таких стихійних та братських могилах», – підкреслюють у Маріупольській міськраді.

Нагадаємо, постійними обстрілами російські війська зруйнували 90% Маріуполя. Більше тисячі вщент знищених будинків видно на супутникових знімках.

Маріупольці масово гинули через безперервні бомбардування і неможливість виїхати з міста на підконтрольні Україні території. Люди були змушені ховати своїх рідних і сусідів просто у подвір’ях. Окупанти зі свого боку зробили низку братських могил та стихійних поховань. Точну кількість загиблих українців у Маріуполі досі неможливо встановити.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *