ОСТАННІ НОВИНИ

Маск радить пожертвувати «російськомовну» частину України Росії

Андрій Котенський

|

Мільярдер Ілон Маск вважає, що військові конфлікти на Близькому Сході та в Україні можуть перерости у Третю світову війну, тож США краще налагодити відносини з РФ і схиляти Україну до припинення вогню та відмови від окупованих терористичною росією територій, пише Українська правда.

Виступаючи на онлайн-дискусії на своїй платформі X 23 жовтня, Маск висловив думку, що “політика США змушує Росію вступати в союз з Іраном і Китаєм”, а альянс Росії, Китаю та Ірану може перемогти Захід у глобальному конфлікті.

«Нам потрібно знайти мир в Україні, і я думаю, що нам потрібно відновити нормальні відносини з Росією», – каже Маск.

На думку власника SpaceX і Tesla, жорстка конфронтація з Китаєм і Росією була б катастрофічною для США, адже Росія з її багатими сировинними ресурсами і Китай з його феноменальним промисловим потенціалом – це грізна комбінація.

Маск вважає, що «на карту може бути поставлена сама цивілізація», тож пріоритетом політики США має бути «уникнення Третьої світової війни» і недопущення ситуації, коли «регіональний конфлікт швидко переростає в глобальний».

Маск вважає війну України проти Росії безнадійною ситуацією.

Бізнесмен-мільярдер закликав США «знайти» шлях до миру в Україні і «відновити нормальні відносини з Росією».

Під час дискусії у Spaces Маск висловив думку, що в окупованих Росією «російськомовних районах України» немає антиросійського повстанського руху, натякаючи на те, що нинішні лінії контролю можуть бути перетворені на лінію припинення вогню або постійний кордон.

На думку Маска, припинення вогню можливе, бо немає сенсу примушувати регіони, які «хочуть бути частиною Росії», бути частиною України. Він переконаний, що частина окупованих Росією територій – схід України та Крим – справді хочуть бути російськими.

Мільярдер-футурист не розуміє, навіщо солдати обох країн гинуть щодня. На його думку, Росія все одно не залишить ці землі, а Україна «не досягне успіху» з меншою армією, тому припинення вогню – найкращий вихід для людей України.

Додамо, що це вже не вперше Ілон Маск підігрує окупантам України.

Вночі 13 вересня під час атаки на Севастополь стався масштабний збій в роботі Starlink. Компанія Маска регулярно обмежує Україні інтернет Starlink для управління дронами.

Восени стало відомо, що компанія Ілона Маска SpaceX звернулася до Пентагону з проханням надалі забрати на себе фінансування роботи комплексів супутникового зв’язку Starlink в Україні, від яких дуже залежить зв’язок українських військових у зоні бойових дій. Маск пізніше підтвердив цю інформацію, відзначивши, що SpaceX не може безстроково оплачувати вже наявну систему та ще кілька тисяч терміналів, для яких обсяг використання даних майже в сотню разів перевищує типовий обсяг домогосподарства. Потім американський мільярдер відмовився від своїх слів і заявив, що продовжить фінансування Starlink в Україні. Та співрозмовник Politico сказав, що в Пентагоні існує мало впевненості в тому, що Маску можна довіряти.

У сенаті США вимагають провести розслідування щодо компанії SpaceX після того, як Ілон Маск визнав, що заблокував Україні доступ до Starlink, аби відвернути атаку на російські військові кораблі біля берегів Криму.

Маск також не забороняє одіозним чиновникам РФ писати у Twitter про Україну.

У вересні 2023 року Єврокомісія заявила, що соцмережа X Ілона Маска є найбільшим джерелом російської дезінформації

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *