ОСТАННІ НОВИНИ

Маск не заборонятиме одіозним чиновникам РФ писати у Twitter про Україну

Наталя Дуляба

|

Власник Twitter мільярдер Ілон Маск не буде обмежувати в публікаціях російських чиновників, зокрема заступника секретаря Радбезу Росії Дмітрія Медведєва, який оприлюднює свою «аналітику» щодо війни з Україною. Про це пише Радіо Свобода.

Користувачі Twitter звинуватили Маска в тому, що він «не виконує санкції» щодо Росії та дозволяє російським політикам користуватися платформою задля поширення своєї пропаганди. Зокрема, йдеться про пост Медведєва про те, що «Україна зникне… тому що вона нікому не потрібна».

Власник Twitter відповів, що люди повинні самі приймати рішення щодо цього і відмовився обмежувати акаунти російських урядових структур.

«Усі новини до певної міри є пропагандою. Нехай люди приймають рішення самостійно», – написав Маск і додав, що йому сказали, “що Путін назвав його військовим злочинцем за допомогу Україні». Тому президент РФ, за словами Маска, «не зовсім його найкращий друг». Зауважимо, що Владімірі Путін таких заяв не робив.

Ілон Маск також зазначив, що Twitter не «просуватиме і не обмежуватиме» російські урядові акаунти.

Додамо, що в квітні 2022 року, невдовзі після початку повномасштабної війни в Україні корпорація Twitter заявила, що «не рекламуватиме або рекомендуватиме урядові облікові записи, що належать державам, які обмежують доступ до вільної інформації та беруть участь у збройних міждержавних конфліктах», зазначивши, що під обмеження, зокрема підпадуть акаунти, які стосуються російської влади.

Купуючи Twitter у жовтні торік, Маск заявляв, що хоче забезпечити більшу свободу слова у соціальній мережі. Крім іншого, було розблоковано обліковий запис колишнього президента США Дональда Трампа (однак той ним не користується).

Низка коментаторів і політиків критикувала Маска, зазначаючи, що зміни у політиці модерації грають на руку дезінформаторам та кампаніям ненависті. Маск також виступав із публічними заявами, які були сприйняті керівництвом України та низкою коментаторів як проросійські.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *