ОСТАННІ НОВИНИ

Суд виніс вирок жителю Кам’янка-Бузької за насильство над матір’ю

Наталя Дуляба

|

Домашнє насильство над власною матір’ю для 28-річного мешканця Кам’янка-Бузької обернулось двомісячним арештом. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Доведено, що 28-річний чоловік зловживав алкоголем та систематично вчиняв психологічне насильство над своєю матір’ю. Зокрема, він безпідставно її ображав, кричав на потерпілу та вживав до неї нецензурну лайку. Крім того, син неодноразово чоловік погрожував мамі фізичною розправою.

«Такі протиправні дії фігуранта призвели до психологічних страждань та погіршення якості життя постраждалої», – йдеться у повідомленні.

Суд визнав зловмисника винним у домашньому насильстві (ст. 126-1 Кримінального кодексу України) і призначив покарання у вигляді 2 місяців арешту. Також до нього застосували додатковий обмежувальний захід – обов’язок пройти програму для кривдників.

Нагадаємо, лише за січень 2023 року на Львівщині офіційно зареєстрували 2088 випадків домашнього насильства. Загалом на профілактичному обліку поліції на той момент перебували більше 5300 кривдників.

Правоохоронці вкотре нагадують, що домашнє насильство – це злочин, за який передбачена кримінальна та адміністративна відповідальність.

Якщо ви є жертвою домашнього насильства або вам відомі такі випадки стосовно ваших родичів чи знайомих, повідомляйте про це на оперативну лінію 102!

Також в Україні працює гаряча лінія з протидії торгівлі людьми та запобігання домашньому насильству за номером: 15-47.

А у Львові на вул. Січових Стрільців, 7 працює безпечний простір для жінок «Вільна». Там допомагають тим, хто опинився у складних життєвих обставинах. Контактний номер – 068 029 1477.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *