ОСТАННІ НОВИНИ

Уряд скасував перепис населення

Наталя Дуляба

|

Кабінет Міністрів скасував запланований на 2023 рік перепис населення України. Про це повідомив представник уряду в парламенті Тарас Мельничук.

Так, на засіданні 20 жовтня уряд визнав нечинною постанову №1542 від 9 грудня 2020 року, яка передбачала проведення всеукраїнського перепису населення у 2023 році.

«Доручено Державній службі статистики після припинення чи скасування воєнного стану в Україні внести пропозицію щодо проведення всеукраїнського перепису населення», – додав Тарас Мельничук.

Нагадаємо, до перепису населення, який планували провести в Україні у 2023 році, хотіли залучити американську технологічну компанію Apple. Таким чином Україна мала стати другою країно у світі після США, хто мав провести такий перепис у співпраці з Apple.

Востаннє масштабний перепис населення України проводили ще в 2001 році. На початку 2020 року тодішній міністр Дмитро Дубілет озвучив дані пробного електронного перепису, згідно з якими чисельність населення України становила 37 мільйонів 289 тисяч осіб. Тоді посадовця розкритикували за систему підрахунку.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *