ОСТАННІ НОВИНИ

Перепис населення в Україні відбудеться у 2023 році

Соломія Головіна

|

На засіданні Кабміну 9 грудня ухвалили розпорядження щодо проведення у 2023 році Всеукраїнського перепису населення. Про це повідомляє Урядовий портал.

 

Так, уряд погодив розпорядження «Про проведення у 2023 році Всеукраїнського перепису населення», проєкт якого розробив Держстат.

Зазначається, що в Україні, як і в більшості країн світу, переписи населення є обов’язковим елементом демографічної статистики. Без перепису неможливо отримати повну та детальну інформацію щодо різноманітних характеристик населення країни в цілому та по кожній адміністративно-територіальній одиниці для інформаційного забезпечення управління та прогнозування соціально-економічного розвитку, а також розроблення та реалізації виваженої державної політики з питань народонаселення.

«Прийняття цього розпорядження надає можливість забезпечити належний рівень підготовки та проведення Всеукраїнського перепису населення у 2023 році в ході всесвітнього раунду переписів населення та житлового фонду (2015-2024 роки), підсумки якого будуть використовуватися при формуванні державної політики з питань економічного та соціального розвитку України та регіонів, бюджетної та міграційної політики, при побудові демографічних прогнозів, для міжнародних зіставлень тощо», – наголошують у пресслужбі уряду.

Раніше міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов заявив, що у 2021 році всеукраїнський перепис населення, найімовірніше, не відбудеться.

Як повідомляв Львівський портал, в січні 2020 року колишній міністр Кабміну Дмитро Дубілет озвучив дані електронного перепису, згідно з якими чисельність населення України становить 37 млн 289 тис. осіб (станом на 1 грудня 2019 року).

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *