ОСТАННІ НОВИНИ

В укритті Львівського перинатального центру почали облаштовувати операційну

Наталя Дуляба

|

У Львівському обласному клінічному перинатальному центрі з’явиться сучасна операційна в укритті. Про це Львівському порталу повідомили у медзакладі.

«Ми успішно розпочали облаштування сучасної операційної в укритті, вже придбали частину необхідного обладнання», – йдеться у повідомленні.

Наразі для операційної в укритті купили дефібрилятор, сам операційний стіл та два монітори пацієнта. На все це витратили 2,1 млн грн, які зібрали в травні на благодійному мистецькому аукціоні «PROMIN» у Львівській опері.

Зазначимо, у липні стало відомо, що Чехія планує фінансово підтримати роботу Львівського обласного перинатального центру під час війни. Проєкт, на який хочуть скерувати кошти, – облаштування в укритті пологового залу.

Нагадаємо, перинатальний центр у Львові (вул. Дж. Вашингтона, 6) є одним з основних медичних закладів охорони здоров’я матері та дитини на Львівщині. Тут не лише приймають пологи, а й надають кваліфіковану допомогу жінкам із загрозою переривання вагітності та передчасними пологами.

Торік у лікарні відкрили окреме відділення передчасно народжених дітей. Тут виходжують малюків, що народилися з вагою від 500 г, мають вроджену патологію чи затримку темпів розвитку.

Так восени 2022 року у пологовому успішно виходили передчасно народженого хлопчика, який важив лише 750 г.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: перинатальний центр

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *