ОСТАННІ НОВИНИ

В існуючих укриттях може сховатись лише половина українців

Наталя Дуляба

|

Із початку повномасштабного вторгнення РФ в Україні втричі побільшало укриттів. Зараз їх офіційно нарахували понад 60 500, проте навіть така кількість здатна вмістити лише половину населення. Про це Львівському порталу повідомили у ДСНС України.

За результатами комісійних обстежень ДСНС встановлено, що наразі загальний фонд захисних споруд в Україні складає понад 60 560 укриттів: з них більш ніж 5200 сховищ, 14 000 протирадіаційних укриттів, а також понад 41 000 найпростіших укриттів і споруд подвійного призначення.

При цьому надзвичайники зауважують, що з початку повномасштабної війни фонд захисних споруд цивільного захисту в Україні збільшився більш ніж утричі. Незважаючи на це, існуючі зараз укриття здатні охопити лише половину населення.

«Якщо ми перед початком війни мали на обліку приблизно 20 тисяч захисних споруд, то станом на зараз їх є вже понад 60 тисяч. Більше 50 тисяч із них є придатними до укриття, тобто там населення може перебувати в нормальних умовах… Така кількість укриттів [60 560] дозволяє нам забезпечити захист приблизно половини населення України», – відзначив директор департаменту організації заходів цивільного захисту ДСНС України Віктор Вітовецький.

Нагадаємо, влітку по всій Україні взялись перевіряти укриття. Станом на початок червня проінспектували 79% сховищ (50195), і третина з них виявилась непридатною до використання.

Напередодні початку нового навчального року в уряді говорили, що укриття досі не мають 32% українських шкіл. Загалом протягом 2023 року в освітніх закладах мають облаштувати майже 1500 сховищ.

Під час літніх перевірок укриттів у школах, садках та інших освітніх закладах на Львівщині з’ясувалось, що 146 були непридатними для використання.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *