ОСТАННІ НОВИНИ

32% українських шкіл досі не мають укриття

Андрій Котенський

|

Уряд України вимагає активніше облаштовувати надійні укриття у школах. Наразі лише 68% шкіл відповідають цим параметрам. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання Уряду.

За його словами, до надійних відносяться укриття у підвалах, наземних конструкцях поруч зі школою чи дитсадком, підземних монолітних сховках із високим рівнем захисту.

«Наразі 68% освітніх закладів мають укриття різного типу. Це дозволяє розмістити там 4,7 млн учнів та вчителів. Але цього недостатньо. Місцева влада повинна діяти активніше. Гроші на укриття Уряд виділив ще в квітні – 1,5 млрд гривень», – відзначив Прем’єр-міністр.

За словами Дениса Шмигаля, найбільша потреба в укриттях у Харківській, Херсонській, Миколаївській, Дніпропетровській та Одеській областях, оскільки регіони в зоні ризику через російські обстріли, і роботи там потрібно завершувати якнайшвидше.

За його словами, у 2023 році планується облаштувати майже 1,5 тис. укриттів, загалом їх треба збудувати 5,4 тис. Всі укриття мають відповідати критеріям надійності, безбар’єрності та енергоефективності.

«Там, де є загроза життю чи здоров’ю дітей, офлайн, тобто очного, навчання не буде: Місцева влада найкраще розуміє ситуацію у себе в громадах, а тому остаточні рішення про формат навчання будуть ухвалювати саме на місцях», – повідомив Денис Шмигаль.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *