ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині 146 укриттів у навчальних закладах виявились непридатними

Ольга Денисяка

|

У Львівській області завершили перевірку укриттів у закладах освіти. Загалом обстежили 975 укриттів, з яких 146 виявились непридатними. Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

«У 146 укриттях закладів освіти Львівської області виявили порушення, через які вони непридатні для того, щоб під час тривоги у них перебували учасники освітнього процесу. Такий результат показали перевірки, які провели представники ДСНС та поліції», – йдеться в повідомленні.

Загалом обстежили 975 об’єктів. Близько 30 з них були зачинені на момент перевірки. Доступу службам не надали, хоча це обов’язково. Також зафіксували кілька випадків, коли за документами укриття є, а по факту – ні. 

Найбільше порушень виявили в укриттях закладів освіти Дрогобицького, Самбірського та Стрийського районів. Найбільш відповідально підготували сховища в освітніх закладах Золочівського та Яворівського районів.

Максим Козицький наголосив, що голови громад, у яких виявили укриття в неналежному стані, мають місяць, щоб впорядкувати їх. Відповідне розпорядження голова ОВА дав 12 червня.

Зазначимо, що після трагічної загибелі людей у Києві через зачинене укриття в Україні почали масово перевіряти сховища. Львів не був винятком, у всій Львівській громаді перевірили 6011 укриттів. Про результати цього рейду у мерії наразі не звітують.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *