ОСТАННІ НОВИНИ

Ще один українець загинув в Ізраїлі, – МЗС

Ольга Денисяка

|

Міністерство закордонних справ України повідомило про загибель ще одного українця внаслідок бойових дій в Ізраїлі. Про це повідомив речник МЗС Олег Ніколенко.

Таким чином, наразі загальна відома кількість жертв серед громадян України – троє людей. Іще дев’ять наших громадян отримали поранення. Їхній стан, а також місця госпіталізації уточнюються. Ще шість українців вважаються зниклими безвісти. Їхнім пошуком займаються дипломати в співпраці із ізраїльськими правоохоронцями.

Також він повідомив, що наразі близько 700 українців не можуть виїхати із Ізраїлю через скасовані авіарейси. 170 українців заявили про бажання евакуюватися із Сектора Газа.  

Крім того, речник МЗС повідомив про стан українського хлопчика, якого врятовували в Сдероті – наразі відновлюється після успішної операції. Він під опікою посольства, йому надають всю необхідну медичну та психологічну підтримку.

Передісторія

Нагадаємо, вдосвіта 7 жовтня палестинське ісламське угруповання ХАМАС, яке контролює Сектор Гази, здійснило масовану атаку на Ізраїль. Після цього бойовики прорвали прикордонне огородження й проникли на територію Ізраїлю, окупувавши сім його громад, взяли в полон військових та цивільних. Також на відео були зафіксовані публічні вбивства та глумлення над тілами.

Спочатку Ізраїль оголосив надзвичайну ситуацію, а згодом – стан війни, що сталось вперше з 1973 року. У країні розпочалась мобілізація резервістів. Бої та обстріли з обох сторін тривають. Кількість ізраїльських жертв обчислюють сотнями убитих, серед них, як відомо, є й дві українки.

Станом на 9 жовтня ізраїльські війська відновили контроль над усіма населеними пунктами на кордоні з Газою.

Також 9 жовтня міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант заявив, що віддав наказ про повну блокаду сектора Гази, військові блокуватимуть навіть доступ до продовольства.

Зі свого боку воєнна розвідка України заявила, що росіяни готують дискредитаційну кампанію України на Близькому Сході. Російське ГРУ вже передало ХАМАСу захоплену під час бойових дій в Україні трофейну зброю, виготовлену в США та державах ЄС, щоб потім звинувачувати Україну у продажі цієї зброї терористам.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *