ОСТАННІ НОВИНИ

В Ізраїлі загинули дві українки

Ольга Денисяка

|

В Ізраїлі загинули двоє громадян України, вживаються заходи щодо організації репатріації тіл загиблих, інформація про наявність громадян України серед поранених або зниклих безвісти поки що відсутня. Про це повідомляє агентство Інтерфакс-Україна з посиланням на посольство України в Ізраїлі.

«Посольство України отримало підтвердження від поліції Ізраїлю щодо загибелі двох громадян України. Вживаються заходи щодо організації репатріації тіл загиблих. Інформація про наявність громадян України серед поранених або зниклих безвісти наразі відсутня», – йдеться в повідомленні посольства.

Як пише hromadske, речник МЗС України Олег Ніколенко заявив, що йдеться про двох жінок. Обидві громадянки тривалий час проживали в Ізраїлі. Консули надають необхідну консульську допомогу, підтримують зв‘язок із родичами.

Інформація про наявність громадян України серед поранених або зниклих безвісти наразі відсутня.

За офіційними даними, кількість загиблих внаслідок атаки на Ізраїль вже перевищила 400 людей. Серед них – десятки військових і поліціянтів, які загинули в боротьбі з бойовиками ХАМАС. Ще 2048 людей були поранені, передає Times of Israel.

Водночас посадовці частково визнаної Палестини заявили про 313 загиблих палестинців унаслідок ізраїльських ударів по Сектору Гази і майже 2000 поранених, передає Al Jazeera.

Армія Ізраїлю (ЦАХАЛ) б’є по Газі у відповідь на обстріли ізраїльських міст і заявляє, що вбила «сотні палестинських терористів» під час ударів.

Перед цим в МЗС повідомляли, що за минулу добу українські дипломати розшукали одного громадянина України, який зник на півдні Ізраїлю.

У разі потрапляння в надзвичайні ситуації, українським громадянам радять звертатися на гарячі лінії:

  • Посольства України в Ізраїлі: + 972 546 676 782;
  • Української дипустанови в місті Рамалла: + 972 59 823 93 99.

Як відомо, по всьому Ізраїлю оголосили надзвичайний стан через масову атаку бойовиків ХАМАСу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *