ОСТАННІ НОВИНИ

Росіяни передали ХАМАС трофейну зброю для дискредитації України, – розвідка 

Ольга Денисяка

|

Спецслужби росії проводять кампанію з дискредитації України на Близькому Сході. Держава-агресор росія використовує напад терористів ХАМАСу на Державу Ізраїль для масштабної провокації проти України. Про це повідомили в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

ГУР заявило, що російське ґру вже передало терористам ХАМАСу захоплену під час бойових дій в Україні трофейну зброю, виготовлену в США та державах ЄС.

«Наступним, за планом росіян, кроком мають стати фейкові звинувачення українських військових у буцімто продажу західної зброї для терористів на регулярній основі. У межах кремлівської дезінформаційної кампанії ці фейки мають лягти в основу низки «викривальних публікацій» та «розслідувань» у західних ЗМІ», – йдеться в повідомленні.

Для переконливості російські спецслужби мають намір використати відповідні коментарі зрадника з української прикордонної служби старшого лейтенанта Руслана Сирового, який нещодавно втік до москви.

«Чергова провокація ворога націлена на дискредитацію Збройних сил України та повне припинення військової допомоги нашій державі з боку західних партнерів», – наголосили в ГУР.

Як відомо, по всьому Ізраїлю оголосили надзвичайний стан через масову атаку бойовиків ХАМАСу.

Україні вдалося вивести із ізраїльського міста Сдерот пораненого українського хлопчика. Наразі МЗС перевіряє інформацію про загибель двох українців в Ізраїлі і смерть ще одного – в Секторі Газа.

Фахівці Інституту вивчення війни (ISW) вказують на те, що Кремль використає атаку ХАМАС на Ізраїль для просування наративів про зменшення підтримки та уваги США і Заходу до України

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *