У Ізраїлі введено надзвичайний стан. Що відбувається

Андрій Котенський

|

По всьому Ізраїлю оголосили надзвичайний стан через масову атаку бойовиків ХАМАСу, що відбулась сьогодні вранці. Міністерство охорони здоров’я цієї країни повідомило, що вже 545 людей були госпіталізовані, інформує hromadske.

За попередніми даними, через бойові дії загинуло щонайменше 22 людини. Очікується, що кількість загиблих зросте.

В обід 7 жовтня ізраїльський міністр національної безпеки Ітамар Бен-Ґвір оголосив надзвичайний стан по всій території Ізраїлю, наказав набрати всіх добровольців у поліцію, пише Haaretz. Це видання додає, що армія Ізраїлю ще не встановила контроль над жодною з територій на півдні країні, де зайшли бойовики.

«Жителі все ще перебувають в укриттях і повідомляють, що на місці немає ні ізраїльських сил безпеки, ні наявного медичного персоналу», — йдеться у повідомленні.

Перед цим іранський сайт новин ISNA повідомив, що радник верховного лідера Ірану Алі Хоссейні Хаменеї підтримав палестинських бойовиків з початком найбільшої атаки на Ізраїль за останні роки, передає телеканал Al Jazeera.

Що відбувається в Ізраїлі?

Палестинське ісламське угруповання ХАМАС, яке контролює Сектор Гази, зранку 7 жовтня оголосило про початок операції «Потоп Аль-Акса» проти Ізраїлю. По країні випустили шквал ракет, бойовики проникли на територію Ізраїлю в низці різних місць.

Армія Ізраїлю у відповідь оголосила про початок контртерористичної операції «Залізні мечі» у Секторі Гази. Бої ведуться щонайменше в семи місцях на півдні Ізраїлю.

Унаслідок обстрілів є загиблі та поранені, точна кількість поки що невідома. Водночас повідомляється про багатьох жертв унаслідок проникнення бойовиків на територію Ізраїлю. У мережі публікують відео з тілами людей, яких, як стверджується, вбили бойовики.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу розпорядився зачистити прикордонні населені пункти від бойовиків і провести мобілізацію резервістів. Кабінет міністрів безпеки вищого рівня Ізраїлю незабаром проведе засідання на тлі раптової атаки ХАМАСу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *