ОСТАННІ НОВИНИ

Близько 450 українців не можуть виїхати з Ізраїлю і Сектора Гази

Ольга Денисяка

|

Близько 450 українців заявили до оперативного штабу, що не можуть виїхати з Ізраїлю і Сектора Гази. Про це заявив речник МЗС України Олег Ніколенко у ефірі телемарафону.

«Щодо українців, які звернулися до оперативного штабу через неможливість залишити Ізраїль, то ми маємо цифру близько 300 громадян на території Ізраїлю, а також 150 українців в Секторі Гази», – йдеться в повідомленні.

Дані щодо загиблих чи постраждалих українців не змінилася. Перевіряється інформація щодо можливої загибелі трьох українців: двоє на території Ізраїлю, один на території Сектора Гази.

Передісторія

Нагадаємо, вдосвіта 7 жовтня палестинське ісламське угруповання ХАМАС, яке контролює Сектор Гази, здійснило масовану атаку на Ізраїль. Після цього бойовики прорвали прикордонне огородження й проникли на територію Ізраїлю, окупувавши сім його громад, взяли в полон військових та цивільних. Також на відео були зафіксовані публічні вбивства та глумлення над тілами.

Спочатку Ізраїль оголосив надзвичайну ситуацію, а згодом – стан війни, що сталось вперше з 1973 року. У країні розпочалась мобілізація резервістів. Бої та обстріли з обох сторін тривають. Кількість ізраїльських жертв обчислюють сотнями убитих, серед них, як відомо, є й дві українки.

Станом на 9 жовтня ізраїльські війська відновили контроль над усіма населеними пунктами на кордоні з Газою.

Також 9 жовтня міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант заявив, що віддав наказ про повну блокаду сектора Гази, військові блокуватимуть навіть доступ до продовольства.

Зі свого боку воєнна розвідка України заявила, що росіяни готують дискредитаційну кампанію України на Близькому Сході. Російське ГРУ вже передало ХАМАСу захоплену під час бойових дій в Україні трофейну зброю, виготовлену в США та державах ЄС, щоб потім звинувачувати Україну у продажі цієї зброї терористам.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *