ОСТАННІ НОВИНИ

На кордоні з Польщею затримали контрабанду iPhone 15 та Puma

Наталя Дуляба

|

Двоє українців намагались нелегально ввезти в Україну партію останніх смартфонів Apple iPhone 15, кросівок бренду Рuma та парфумів майже на 850 тисяч гривень. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської митниці.

Перший випадок стався 8 жовтня у пункті пропуску «Шегині – Медика», куди на мікроавтобусі Mercedes-Benz прибув 28-річний житель Хмельницької області. У декларації він вказав, що везе лише особисті речі, однак в автомобілі виявили більше 60 одиниць парфумів та 18 пар кросівок бренду Рuma.

Вартість товарів оцінюють у майже 450 тисяч гривень.

А 7 жовтня у пункті пропуску «Краківець – Корчова» затримали контрабанду смартфонів Apple. Їх виявили у 35-річного жителя Чернівців, загалом чоловік хотів нелегально ввезти п’ять смартфонів iPhone 15.

За ринковими цінами вартість ґаджетів становить близько 400 тисяч гривень.

За цими фактами складено адмінпротоколи за ч.2 ст. ст.471 (недекларування товарів, що переміщуються через митний кордон України громадянами) Митного кодексу України.

Санкція передбачає накладення штрафу розміром 30% від вартості контрабандних товарів. Крапку у цій справі поставить суд.

Нагадаємо, нещодавно на кордоні з Польщею також затримали контрабанду останньої моделі смартфонів Apple – iPhone 15 Pro. Мешканець Львівщини хотів потайки завезти 33 телефони.

Ще одну масштабну контрабанду смартфонів Apple iPhone викрили у серпні у пункті пропуску «Грушів – Будомєж». 200 телефонів останніх моделей нелегально намагались ввезти рейсовим автобусом. Вартість ґаджетів оцінили майже у 7 млн грн.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Львівська митниця

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *