ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині викрили ще одного забудовника-шахрая. Деталі

Наталя Дуляба

|

Директор будівельної компанії продав людям 13 квартир у неіснучій багатоповерхівці у Львівському районі. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Йдеться про шахрайську схему, яку на Львівщині розробив і реалізував директор будівельної компанії. За даними слідства, він продав фіктивні майнові права на 13 квартир у неіснуючому на той момент багатоповерховому житловому будинку.

Аферист уклав із покупцями договори купівлі-продажу, де було вказані терміни будівництва нерухомості. Багатоповерхівку мали звести в одному із сіл Пустомитівського (тепер – Львівського) району.

За договором усі 13 потерпілих сплачували готівкою вартість квартир або поступово, або відразу всю суму. Зі свого боку підозрюваний надавав довідку про оплату та зобов’язувався перерахувати кошти на рахунок товариства. Але насправді він цього не робив, а використовував гроші людей на власний розсуд. Таким чином чоловік заволодів понад 11 млн грн.

Директору будівельної компанії оголосили підозру за фактом шахрайства (ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України). Розслідування триває.

Нагадаємо, на початку 2023 року у Львові викрили п’ятьох аферистів, які продавали неіснуючі квартири. Для цього вони створили фіктивний обслуговуючий кооператив, який не мав жодних дозвільних документів на будівництво, але продавав житло, якого насправді не існувало.

Згодом у Львові виявили ще одну подібну будівельну схему. Детальніше читайте за цим посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *