ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові викрили нову аферу у будівництві

Наталя Дуляба

|

Людей, які купили нерухомість у запроєктованій багатоповерхівці у Львові, ошукали майже на 2 млн грн. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації Нацполіції Львівщини.

За даними слідства, будівельну оборудку організував голова одного із львівських житлово-будівельних кооперативів, 33-річний львів’янин. Разом із ним за попередньою змовою діяв і спільник, однак деталей про його особу правоохоронці наразі не надають.

Встановлено, що голова ЖБК протягом 2017-2019 років оформляв завідомо неправдиві договори передачі у власність житлових та підвальних приміщень у запроєктованому багатоповерховому будинку у Львові.

Зауважимо, що оскільки йдеться про нерухомість у проєктованій, а не вже збудованій багатоповерхівці, то найімовірніше люди вкладали кошти ще на «нульовому циклі» будівництва.

Покупці перераховували гроші на рахунки ЖБК та передавали готівкою особисто. Отримані кошти голова кооперативу разом зі спільником привласнював. Загалом шахраї ошукали людей більш ніж на 1,93 млн грн.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за такими статтями Кримінального кодексу України:

  • ч.5 ст.27 – ч.3 та за ч.4 ст.190 (пособництво у шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах або організованою групою),
  • ч.2 ст.366 (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки),
  • ч.2 ст.364-1 (зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми).

33-річному голові ЖБК вже оголосили підозру за всіма вищезгаданими статтями ККУ. Йому загрожує від 5 до 12 років тюрми із конфіскацією майна.

Наразі триває досудове розслідування.

Нагадаємо, нещодавно у Львові викрили п’ятьох аферистів, які продавали неіснуючі квартири. Для цього вони створили фіктивний обслуговуючий кооператив, який не мав жодних дозвільних документів на будівництво, але продавав житло, якого насправді не існувало.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *