ОСТАННІ НОВИНИ

60 тисяч українців помилково отримали виплати за програмою «єПідтримка»

Маркіян Рой

|

Від початку повномасштабного вторгнення 60 тисяч українців неправомірно отримали 390 мільйонів гривень у межах програми «єПідтримка». Про це свідчать дані сервісу моніторингу Опендатабот.

За інформацією Міністерства економіки, станом на початок вересня 2023 року більш ніж 4,7 млн українців, які втратили доходи під час війни, отримали кошти за програмою «єПідтримка». Йдеться про одноразову грошову допомогу в розмірі 6,5 тис. гривень. Усього громадянам було виплачено 30,9 млрд гривень.

З 30,9 млрд грн, які держава виплатила під час повномасштабної війни за програмою «Є-Підтримка», 390 млн грн було виплачено неправомірно. Загалом 60 тис. українців отримали по 6,5 тис. грн, не маючи на це підстав. При цьому, майже чверть таких отримувачів – 14,5 тис. «бюджетників» – вже повернули кошти до державного бюджету. Повернуті грошові кошти повинні бути направити на потреби національної безпеки та оборони.

«Наприкінці літа 2023 року у проросійських ЗМІ розпочалася інфо кампанія (ІПСО) про те, що українців масово змушують повертати кошти, отримані на початку повномасштабної війни у рамках програми «єПідтримка». Опендатабот вирішив перевірити, яка ситуація з виплатами насправді та скільки людей отримали допомогу помилково», – повідомили в Опендатабот.

Як повідомляв Львівський портал, 7 липня уряд закінчив виплати за програмою «єПідтримка», яку запустили в березні. Нею скористалися майже 5 мільйонів українців.  Сума всіх виплат склала 30,9 мільярда гривень.

Подати заявку на «єПідтримку» можна було до 31 березня.

Оформити допомогу від держави у розмірі 6 500 гривень могли наймані працівники, за яких сплачується ЄСВ та ФОП усіх груп.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *