ОСТАННІ НОВИНИ

Українці вже можуть отримати 6500 грн через єПідтримку: як оформити

Оксана Попович

|

З 8 березня українці, які втратили роботу через війну, можуть отримати 6 500 грн в межах єПідтримки. Про це на своєму Telegram-каналі розповів очільник Мінцифри Михайло Федоров.

Відтак вже від сьогодні, 8 березня, українці можуть одержати 6 500 грн підтримки через військові дії. Зазначається, що цю виплату можна витратити на будь-що. Адже обмеження на певний вид бізнесу з програми зняли.

Отримати допомогу можуть наймані працівники, за яких сплачується ЄСВ та ФОП усіх груп. Ця виплата спрямована на те, щоб підтримати населення у тих областях, де ведуться найактивніші бойові дії. Також це підтримає ФОПів, які не можуть забезпечувати себе через початок війни.

Міністр додає, що заявку на отримання цих коштів можна подати навіть тоді, якщо вже отримали допомогу за вакцинацію.

Як отримати 6500 грн:

  1. Авторизуйтеся у Дії та оберіть послугу єПідтримка
    2. Оберіть картку єПідтримка. Якщо у вас її ще немає. Тут ви можете дізнатися, як її оформити: https://e-aid.diia.gov.ua/#card
    3. Натисніть «Отримати допомогу»
    4. Очікуйте зарахування коштів

Раніше Львівський портал повідомляв, що в Україні запрацює оновлена програма «єПідтримка». Кожен найманий працівник і ФОП, який втратив роботу через війну, зможе отримати 6500 грн.

Згодом у Кабміні уточнили, що 6 500 грн допомоги будуть виплачувати у 12 областях та в Києві.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *