ОСТАННІ НОВИНИ

На фронт передадуть понад 1700 безпілотників

Маркіян Рой

|

Понад 1700 безпілотників вітчизняного та іноземного виробництва передано військовим у межах проєкту «Армія дронів». Про це повідомив віцепрем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

«Передали на фронт ще 1700+ безпілотників від «Армії дронів». Серед них – дрони українського виробництва та іноземні безпілотники, які стоять на озброєнні країн НАТО», –  розповів Михайло Федоров.

Він додав, що військовим передають ударні дрони «Вампіри», FPV-дрони «Фенікс», швидкісні «Пінгвіни», Avenger, а також Mavic і Matrice.

«Передаємо також секретних пташок, які вже показали результати на полі бою. Скоро їхню роботу відчують на собі окупанти, а ви дізнаєтеся про це з новин», – повідомив віцепрем’єр-міністр.

Він також зазначив, що за минулий місяць оператори «Армії дронів» уразили 780 одиниць техніки.


Зазначимо, на початку 2023 року у ЗСУ почали формувати ударні роти дронів. Це перша у світі практика військової організації такого типу.

За словами прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, у виробництво дронів Україна вклала 40 мільярдів.

Раніше секретар РНБО анонсував появу у Збройних Силах України тисяч ударних дронів із дальністю польоту більше 3000 км. А держконцерн «Укроборонпром», як відомо, розробляє ударний український безпілотник, здатний летіти на 1000 км.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *