ОСТАННІ НОВИНИ

Командувач Чорноморського флоту загинув під час атаки на штаб у Севастополі, – ССО

Наталя Дуляба

|

Внаслідок ракетного удару по штабу в окупованому Севастополі загинули командувач Чорноморського флоту РФ та більше трьох десятків офіцерів. Про це Львівському порталу повідомили в командуванні Сил спеціальних операцій ЗСУ.

«Оновлена інформація про втрати противника. Після ураження штабу Чорноморського флоту РФ загинули 34 офіцери, серед них – командувач ЧФ РФ. Ще 105 окупантів було поранено. Будівля штабу не підлягає відновленню», – йдеться у повідомленні.

Крім того, відомо про втрати росіян внаслідок ураження великого десантного корабля «Мінськ» – ліквідовані 62 окупантів. У момент удару вони були присутні на кораблі, оскільки на наступний день готувались виходити на виконання бойового завдання.

Як відомо, командувачем Чорноморського флоту Росії згідно з указом президента РФ від 14 вересня 2022 року є адмірал Віктор Соколов.

Нагадаємо, 22 вересня українські військові уразили штаб Чорноморського флоту РФ у Севастополі.

Цю спецоперацію назвали «Крабова пастка». Сили ССО дізнались, коли вище військове керівництво окупантів збереться на нараду, передали цю інформацію Повітряним Силам, які в потрібний момент успішно влучили у ціль.

Керівник воєнної розвідки України Кирило Буданов зі свого боку відзначив, що внаслідок атаки на штаб Чорноморського флоту в Севастополі загинули щонайменше 9 людей, ще 16 отримали поранення. Йдеться саме про вище керівництво ЧФ.

Серед важкопоранених – командувач угруповання російських сил на Запорізькому напрямку Олександр Романчук, командир 200 ОМСБР Берегових військ Північного флоту ВМФ РФ Олег Цеков. Про ймовірну загибель командувача Чорноморського флоту РФ Віктора Соколова у ГУР поки інформації не мають.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *