ОСТАННІ НОВИНИ

Штаб Чорноморського флоту у Севастополі уражено під час наради, – ССО

Наталя Дуляба

|

Українські військові атакували 22 вересня штаб Чорноморського флоту Росії в окупованому Севастополі під час того, як там на нараду зібралось вище керівництво. Про це Львівському порталу повідомили у Силах спеціальних операцій.

Українську спецоперацію назвали «Крабова пастка».

«Зухвала та кропітка робота Сил спеціальних операцій дозволила «вчасно та точно» вразити штаб Чорноморського флоту під час проведення наради керівного складу флоту РФ в тимчасово окупованому Севастополі. Дані було передано Повітряним силам для нанесення ураження», – йдеться у повідомленні.

Про остаточні наслідки атаки ще говорити зарано, однак у ССО кажуть, що вже відомо про десятки загиблих та поранених окупантів, серед яких – вищий керівний склад флоту.

Керівник воєнної розвідки України Кирило Буданов зі свого боку відзначив, що внаслідок атаки на штаб Чорноморського флоту в Севастополі загинули щонайменше 9 людей, ще 16 отримали поранення. Йдеться саме про вище керівництво ЧФ.

Серед важкопоранених – командувач угруповання російських сил на Запорізькому напрямку Олександр Романчук, командир 200 ОМСБР Берегових військ Північного флоту ВМФ РФ Олег Цеков. Про ймовірну загибель командувача Чорноморського флоту РФ Віктора Соколова у ГУР поки інформації не мають.

Як повідомляв Львівський портал, 22 вересня окупаційна влада Севастополя заявила про атаку на штаб Чорноморського флоту РФ, потім це визнало й російське Міноборони. Щодо втрат, то у відомстві говорили про одну «зниклу безвісти» людину.

Дещо згодом удар по штабу Чорноморського флоту у Севастополі підтвердив командувач Повітряних Сил Микола Олещук, який іронічно заявив: «Ми ж обіцяли, що далі буде». Також цю інформацію підтвердив і Генштаб ЗСУ.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *