ОСТАННІ НОВИНИ

Внаслідок атаки на ЧФ у Севастополі загинули 9 людей, – Буданов

Наталя Дуляба

|

Внаслідок атаки України 22 вересня на штаб Чорноморського флоту Росії в окупованому Севастополі загинули щонайменше 9 людей, ще 16 отримали поранення. Про це заявив керівник Головного управління розвідки Міноборони України, повідомляє Голос Америки.

«Серед поранених – командувач угруповання генерал-полковник (Олександр) Романчук, в дуже важкому стані. Начальник штабу генерал-лейтенант (Олег) Цеков, перебуває без свідомості. Кількість постраждалих звичайних військовослужбовців, які не є працівниками штабу, ще встановлюється. Це військові, які несуть службу, охорона, і так далі – вони не входять у той перелік, який я вам озвучив», – сказав Кирило Буданов.

Олександр Романчук – командувач угруповання російських сил на Запорізькому напрямку, отримав звання генерал-полковника у 2023 році. Генерал-лейтенант Олег Цеков – командир 200 ОМСБР Берегових військ Північного флоту ВМФ РФ.

Водночас Буданов не підтвердив повідомлень про імовірну загибель командувача Чорноморського флоту РФ адмірала Віктора Соколова. Про його стан інформації в ГУР наразі немає.

На питання, яку роль в плануванні удару відіграли партизани та місцеві мешканці, Буданов відповів, що розвідка збирає дані з усіх джерел. «Зрозуміло, що агентурні джерела – одні з основних», – додав він.

Водночас начальник ГУР не став відповідати, чи для атаки на штаб Чорноморського флоту РФ використали ракети західного виробництва.

«Тут я маю утриматись від відповіді, думаю, ви маєте мене зрозуміти», – сказав він.

Як повідомляв Львівський портал, 22 вересня окупаційна влада Севастополя заявила про атаку на штаб Чорноморського флоту РФ, потім це визнало й російське Міноборони.

Дещо згодом удар по штабу Чорноморського флоту у Севастополі підтвердив командувач Повітряних Сил Микола Олещук, який іронічно заявив: «Ми ж обіцяли, що далі буде». Також цю інформацію підтвердив і Генштаб ЗСУ.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *