ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський прилетів в Ірландію

Наталя Дуляба

|

Після робочих візитів у США та Канаду президент України Володимир Зеленський прибув в Ірландію, де в самому аеропорту провів незаплановану зустріч із головою Суверенної Ради Республіки Судан Абдель Фаттахом аль-Бурганом. Про це Львівському порталу повідомили в Офісі президента.

Обидві сторони обговорили спільні безпекові виклики, зокрема діяльність незаконних збройних формувань, фінансованих Росією, а також можливі майданчики для посилення взаємодії між Україною та країнами Африканського континенту.

Володимир Зеленський подякував за послідовну підтримку Суданом суверенітету й територіальної цілісності України і запросив Абдель Фаттаха аль-Бургана підтримати гуманітарну ініціативу Grain From Ukraine, метою якої є постачання продовольства до найбільш вразливих країн Африки, і долучитися до Глобального саміту миру.

Про подальші зустрічі Зеленського в Ірландії в Офісі президента не уточняють.

Нагадаємо, 20 вересня президент Володимир Зеленський прибув із офіційним візитом до США, де виступив на Генасамблеї ООН, зустрівся з конгресменами, президентом Джо Байденом та американськими бізнесменами.

22 вересня президент України прилетів до Канади, де, зокрема провів переговори із прем’єр-міністром Джастіном Трюдо.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ОПУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *