ОСТАННІ НОВИНИ

У новий пакет допомоги Канада включила навчання пілотів на F-16 і бронемашини

Наталя Дуляба

|

Канада оголосила про надання Україні нового пакету військової допомоги на 650 млн канадських доларів. Про це повідомив міністр оборони Рустем Умєров.

На новий пакет допомоги, про який сповістив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо, закладено 650 млн канадських доларів. За ці кошти трьох років для Збройних Сил України купуватимуть бронемашини та броньовані автомобілі для евакуації.

«Також Канада відправить інструкторів для навчання українських пілотів на F-16», – відзначив Рустем Умєров.

Крім того, на останньому засіданні «Рамштайн» 19 вересня Канада пообіцяла скерувати 33 млн доларів на посилення протиповітряної оборони України. Тим часом в Офісі президента України уточнили, що йдеться про закупівлю ракет для ППО.

«Дуже ціную рішення Канади приєднатися до підготовки пілотів для літаків F-16. Дякую, Джастіне. Ми докладно обговорили посилення нашого повітряного щита. Подякував прем’єр-міністру за рішення його уряду закупити для потреб України нову партію ракет для систем ППО. Це дуже своєчасно з огляду на щоденні російські удари ракетами та іранськими «Шахедами» по наших містах, по наших людях, по нашій цивільній інфраструктурі», – сказав Володимир Зеленський по завершенню зустрічі з Джастіном Трюдо.

Зі свого боку прем’єр Канади додав, що його країна допомагатиме Україні з обслуговуванням танків, а також передасть 35 дронів із камерами високої точності й амуніцію.

Також Джанстін Трюдо підтвердив, що Канада зробить фінансовий внесок у створення консорціуму для передачі військового спорядження Україні й надасть значну макроекономічну допомогу у 2024 році.

Джастін Трюдо запевнив: Канада буде з Україною стільки, скільки потрібно.

Додамо, що загалом із початку повномасштабного вторгнення РФ Канада надала Україні допомоги на понад 8 млрд канадських доларів і підготувала майже 40 тисяч українських військових у межах операції UNIFIER.

Нагадаємо, після кількаденного візиту до США президент України Володимир Зеленський разом із делегацією 22 вересня прибув до Канади.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *