ОСТАННІ НОВИНИ

Сили оборони відбили атаки окупантів на трьох напрямках, – Генштаб

Наталя Дуляба

|

На 576 добу війни на фронті відбулось 25 бойових зіткнень. Сили оборони відбили атака російських окупантів на Бахмутському, Авдіївському і Мар’їнському напрямках, а також у районі Роботиного на Запоріжжі. Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу за 22 вересня.

Ворог завдав 5 ракетних та 40 авіаційних ударів, здійснив 19 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах України. Також від цинічних ракетних ударів постраждало мирне населення Юрківки Запорізької області та міста Кременчук Полтавської області. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Визначені підрозділи ЗС Білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському та Слобожанському напрямках агресор зберігає військову присутність у прикордонних районах, продовжує обстріли населених пунктів з території РФ. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали більше 20 населених пунктів, серед них – Блешня, Прогрес, Янжулівка Чернігівської області; Ободи, Кіндратівка, Миропільське, Степок, Покровка, Пожня Сумської області та Огірцеве, Плетенівка, Чугунівка, Бологівка Харківської області.

На Куп’янському напрямку противник завдав авіаційного удару біля Бологівки Харківської області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали більше десятка населених пунктів, зокрема Фиголівка, Лиман Перший, Синьківка, Петропавлівка, Кислівка, Табаївка Харківської області.

На Лиманському напрямку авіаційних ударів росіян зазнали райони населених пунктів Макіївка, Невське, Білогорівка Луганської області та Копанки, Серебрянка, Спірне Донецької області. Від артилерійських та мінометних обстрілів постраждали більше десятка населених пунктів, серед них – Невське, Білогорівка Луганської області та Верхньокам’янське, Переїзне, Федорівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку Сили оборони успішно відбили атаки окупантів в районах Міньківки, Оріхово-Василівки та Григорівки Донецької області. Рашисти намагались відновити втрачене положення в районі Андріївки Донецької області, але успіху не мали. Завдали авіаударів неподалік Богданівки, Кліщіївки та Північного Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися понад 25 населених пунктів, зокрема Оріхово-Василівка, Богданівка, Іванівське, Кліщіївка, Андріївка та Диліївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку Сили оборони успішно відбили атаку окупантів у районі Сєверного Донецької області. Ворог завдав авіаційного удару в районі Авдіївки Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів, серед яких були Новокалинове, Очеретине, Бердичі, Авдіївка, Орлівка, Первомайське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку протягом доби наші захисники успішно відбили 11 атак ворога в районах Мар’їнки та Красногорівки Донецької області. Війська РФ завдали авіаційних ударів біля Красногорівки, Мар’їнки, Парасковіївки Донецької області. Під вогнем окупантів перебували більше 10 населених пунктів, серед них – Мар’їнка, Георгіївка, Гостре, Антонівка, Катеринівка, Єлизаветівка Донецької області.

На Шахтарському напрямку ворог завдав авіаційних ударів поблизу Водяного та Вугледара Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів, серед яких – Водяне, Вугледар, Пречистівка, Золота Нива, Благодатне, Урожайне Донецької області.

На Запорізькому напрямку Сили оборони успішно відбили атаку рашистів у районі Роботиного Запорізької області. Також противник завдав авіаційних ударів біля Малої Токмачки та Роботиного на Запоріжжі. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 20 населених пунктів, зокрема Левадне, Білогір’я, Оріхів, Щербаки, Павлівка, Лобкове Запорізької області та Нікополь Дніпропетровської області.

На Херсонському напрямку російські окупанти завдали авіаударів в районах населених пунктів Козацьке, Одрадокам’янка, Тягинка, Антонівка Херсонської області. Ворожих артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів Херсонської області, серед них – Херсон, Микільське, Садове, Зеленівка, Чорнобаївка Херсонської області.

Водночас Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку, завдають окупаційним військам втрат у живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

У Токмаку місцеве населення продовжує потерпати від дій російських окупаційних військ, які через затримку грошового забезпечення та браку продуктів харчування займаються масовими крадіжками. Зокрема, загарбники примушують цивільних людей віддавати їм своїх домашніх тварин, продукти та консервацію.

Протягом доби українська авіація завдала удару по штабу командування Чорноморського флоту РФ у тимчасово окупованому Севастополі, 12 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки окупантів, ще 4 – по їхніх зенітно-ракетних комплексах.

Підрозділами ракетних військ уразили 2 зенітно-ракетних комплекси та 4 артилерійських засоби ворога.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *