ОСТАННІ НОВИНИ

Палії сухої трави ледь не знищили капличку у Миколаєві

Наталя Дуляба

|

У Миколаєві через пожежу сухої трави мало не згоріла капличка. Рятувальникам вдалося вчасно загасити полум’я. Про це Львівському порталу повідомили у Головному управлінні ДСНС Львівщини.

Випадок стався у четвер, 21 вересня, у Миколаєві. Тут виникла пожежа на відкритій території неподалік від місцевої каплички.

Через вітер вогонь швидко поширювався довкола, тож існувала загроза загорання самої культової споруди.

Прибувши на місце, рятувальникам вдалося приборкати пожежу і не допустити її поширення на капличку. Однак полум’я знищило територію площею 500 кв м і все живе, що було на ній.

«Вкотре нагадуємо про заборону спалювання сухостою! Пожежі в екосистемах є небезпечні, руйнівні та завжди важко контрольовані. Вони швидко поширюються, особливо у вітряну погоду. Зупинити вогонь, що набрав сили, буває дуже непросто. Не завдавайте непоправної шкоди ані собі, ані іншим», – наголошують у ДСНС.

Нагадаємо, законодавство України забороняє спалювання сухої трави, чагарників і карає за такі дії штрафами від 3060 до 30 600 грн. Водночас у воєнний час спалювання трави можуть прирівняти до диверсії, що передбачає кримінальну відповідальність.

Торік 60-річний мешканець Львівщини, який палив суху траву, став першим порушником в Україні, якого суд зобов’язав сплатити компенсацію за виїзд рятувальників. Крім штрафу за завдану довкіллю шкоду, чоловік мав заплатити ще й 130 тисяч грн компенсації за роботу пожежників.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ДСНС

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *